Valpedagbok E-kull

Sire: Bobwhite’s Stay
Dam: Kahill’s Coal Tit

 

1.02.2019

I dag er Lakris 5 uker + 4 dager drektig.

Hun drikker mye, er skrekkelig sulten, og skikkelig hormonell! Som alltid fôrer jeg tispen med en base i kvalitetsfôr beregnet på drektig tispe, men også variert. Litt middagsrester (om det ikke er for sterkt krydret), brødskive, rått kjøtt osv. En liten skvett kefir eller ett egg på maten er en skikkelig slager.

Magen måler nå 64,5 cm – så kan jo trygt si hun vokser! De neste 3 ukene blir spennende.

24.01.2019

I dag er det 4 uker og 3 dager etter 1. paring. Nokså nøyaktig halvgått drektighet med andre ord. Jeg er nå rimelig sikker på at det er valper i magen 😀 Forrige uke var midjemålet til Lakris 58 cm, og i dag er det 60,5 cm! Jurene er hovnet opp og «strutter» og magen er stram. Lakris er også ganske så bestemt mot de andre hundene – hun vil ikke bli lekt med eller være med å leke.

Utover det er Lakris like treningsvillig som alltid. Her trener vi på å apportere ekle ting, og denne gangen ble det nøkler 🙂

lakris nøkkelapport

16.01.2019

Julaften av alle dager er den dagen vi reiser nedover til Sørlandet for første paring. Lakris overrasket med løpetid en måned før forventet, og det var jammen flaks at tidligere planer for juleferien ble skrinlagt tidligere i høst – ellers hadde jeg vært i USA når Lakris fikk løpetid….
Jeg var litt usikker på om vi var noen dager for tidlig ute med å reise til hannhund – men med kun drøye 3 timer å kjøre så var det langt bedre med en tur for mye enn en for lite – og for sent.
Og Lakris, hun sto som bare det. Tror vi var der i en halvtime jeg og da var paring ferdig.
Ny tur nedover 2. juledag og vi fikk en ny paring.
Begge paringene vellykket og vi krysser fingrene for at hun tar seg.
Etter 1. paring er termin 25.2 – så det er bare å smøre seg med tålmodighet.

lakris og jaco

I dag er Lakris 3 fullgåtte uker + 2 dager ut i drektigheten. Jeg ser lite sikre tegn på at hun virkelig er drektig, hun er kaaanskje litt mer sulten enn normalt – men når normalen er ekstremt matglad så er det litt vanskelig å merke noe spesiell forskjell – hun drikker mye også, men det kan jo og være tilfeldig.
Det er så mange usikre faktorer enda, og det er jo så spennende og vente samtidig som det er tålmodighetsprøve.
Jeg skal begynne å ta midjemål denne uken, så vil vel det gi en indikasjon ettterhvert forhåpentligvis 🙂