Valpedagbok D-kull

Sire: Dt. Ch. VDH+Club Oesel’s Antaro-Apumpa «Taro»
Dam: Solidfies Cherry Cream «Lexi»

 

Taro har HD A, BAER +/+, fri for gult gen. Han er en harmonisk og flott hannhund i sin beste alder (9 år) og ved god helse og fysisk form. Vanskelig å se at denne karen er 9 år!

Lexi har HD A, BAER +/+, bærer gult gen. Hun er ei lita, søt og yndig dalmatinerfrøken, full av futt og fart. 5 år, men oppfører seg mer som en leken unghund. Rett og slett et herlig vesen å ha i hus.

9.04

Nå begynner det å skje ting! 🙂 midjemålet til Lexi har økt fra 59cm til 62 cm. Jeg kan og tydelig se en begynnende kul på magen hennes 🙂
Forrige uke var Lexi ikke så interessert i mat – noe som er helt normalt på den tiden i drektigheta. Men nå, nå er hun sulten. Og hun er tørst. Begge deler helt normalt og enda et drektighetstegn.
Prinsessen (som hun blir kalt her i hus) får servert 3 måltider daglig nå, og i tillegg til tørrfôr får hun i blandet litt diverse. Litt yoghurt, litt vom og hundemat, litt middagsrester osv. I tillegg får hun en liten slump med grønnsaksmüsli blanding på hvert måltid.
Jeg mener at variert kost er veldig viktig i drektigheta, så da blir det mye rart i skåla til Lexi.

2

25.03

I går gikk vi inn i uke 3 i drektigheten.
Lexi er ikke så ivrig med å spise – kanskje morgenkvalm? – og hun er mer kosete og oppmerksomhettsyk enn jeg er vandt til at hun er. Nå bør jeg om 1-2 uker kunne se om magen begynner å vokse.
Jeg tror hun er drektig, men vet ingenting sikkert enda.

10.03 og 11.03 2018

Lexi og Taro er paret.
Termin etter første paring er 12.5
Det er alltid moro å følge midjemål på tispen under drektighet og Lexi er nå 59cm. (Moren hennes var tilsvarende ved paring og 101 (!!!!) cm rundt midjen 4 dager før termin!)
Lexi får så klart godt kvalitetsfôr 2 ganger daglig. Litt egg oppi et par dager i uken og ellers litt middagsrester, brødskalker osv.
Jeg har en formening om at jo mer variert tispen spiser under drektighet, jo mindre sannsynlighet er det at valpene utvikler fôrallergier. Om det er noe i det, er vanskelig å vite, men Lexi setter nå stor pris på alt hun får servert i skåla si 🙂

 

Reklamer