D-kull

Sire: Dt. Ch. VDH+Club Oesel’s Antaro-Apumpa «Taro»
Dam: Solidfies Cherry Cream «Lexi»

 

 

Taro har HD A, BAER +/+, fri for gult gen. Han er en harmonisk og flott hannhund i sin beste alder (9 år) og ved god helse og fysisk form. Vanskelig å se at denne karen er 9 år!

Lexi har HD A, BAER +/+, bærer gult gen. Hun er ei lita, søt og yndig dalmatinerfrøken, full av futt og fart. 5 år, men oppfører seg mer som en leken unghund. Rett og slett et herlig vesen å ha i hus.

Det ble 6 valper etter denne kombinasjonen. 5 lever/hvit og 1 sort/hvit.

Solidifies Dante D’Antaro – hannhund som bor i Tyskland
Solidifies Day Dreamer – hannhund som bor i Moss
Solidifies Dotty Dakota – tispe som bor i Tønsberg
Solidifies Dramatic Diva – tispe som bor i Stavanger
Solidifies Dark Desire – tispe som bor i Borås i Sverige
Solidifies Donna’s Design – tispe som er beholdt i kennelen

28.5

Valpene har nå rundet 14 dager.
Nå begynner de å bli små hunder – de har åpnet øynene, de tester lyd-repertoaret sitt, de beveger seg mer i kassen (selv om de ikke har reist seg opp riktig enda), og prikkene blir mer og mer tydelige.
Vi har hatt et spennende døgn her. Siden vi bor en snau km fra Revac brannen i luftlinje, så har vi hatt nedfall av giftig røyk og fått beskjed om å holde dører og vinduer lukket, men vi er heldigvis ikke en av de som har måttet evakuere. Planen er klar dersom vi må. Da hadde valper og valpemamma, andre hunden og barn blitt pakket i bilen og vi hadde reist til mormor 😉 De andre dyrene på gården hadde vi ikke fått evakuert tror jeg, så måtte nok bare krysse fingrene for at det ville gått bra.
Det brenner fortsatt, men jeg tror vi skal slippe å måtte evakuere nå.

6 (2)Dette er «Buzz»

Så i dag har valpene fått sin første kloklipp og de har fått markkur. Ufyselige greier begge deler sa dem.
Lexi har plenty med melk til dem, de vokser og gror noe voldsomt, men i løpet av denne uken her skal de begynne å få fast føde også.

Det er absolutt best å ligge i haug

12.5

Endelig er valpene her!
Den siste uken av drektigheten var en real slitsom uke. Fra mandag begynte Lexi virkelig å kjenne på valpene i magen osv – hun visste nok at noe var i gjære. Hun ville helst sove oppå meg, døgnet rundt. Vekte meg om natta sånn ca annenhver time enten fordi hun måtte ut å tisse eller bare for å «sjekke inn». Torsdag ettermiddag begynt hun med pesing, og jeg tenkte at nå, NÅ nærmer det seg endelig!
Men neeeeida – hele natt til fredag gikk med til å våke over henne og sove litt – fredag morgen skrev jeg min eksamen på 3 timer (12 timers hjemmeeksamen) fordi jeg tenkte at jeg måtte forte meg å rekke skrive ferdig FØR hun begynte med pressrier.
Men ingen hast her i gården nei..
Tidlig lørdag morgen vekte Lexi meg – hun var fortvilet, skjønte ikke hva som skjedde, hadde vondt og syntes dette var noe fæle greier. Hun hadde helt tydelige pressrier.
Det tok ikke lange tiden før første valp kom kl 5.05
De neste 2,5 timene fulgte det 3 valper. Men så tok Lexi seg en pause. Velfortjent og helt normalt. Fikk i henne litt mat og vann, og hun sov litt.
Etter en to timers pause begynte hun å presse igjen, men det skjedde lite. Jeg begynte å ane fare på ferde, men hadde litt is i magen – ikke hadde jeg sett noe fostervann eller noe. Etter ca 45 min kom det endelig en valp – men dødfødt.
Rett etter denne kom det enda en valp – levende – heldigvis!
Lexi har nå født 6 valper – 5 levende. Hun tar seg en ny pause – får i henne enda litt mer mat og vann og faktisk en tur ut å tisse litt. Men her stopper det dessverre. Etter samtale med veterinær dro vi inn for å røntge henne og siden avgjøre tiltak. Det var to valper igjen. Veterinæren var veldig ivrig på keisersnitt – jeg ikke fullt like ivrig. Lexi har født 6 valper, fødselsveien er åpen, ja hun er sliten, men jeg vil at vi skal prøve gi henne vestimulerende og prøve få ut de to siste den «rette veien». Det er tross alt det beste både for tispen og valpene.
Dyrlegen går med på det, men valp nr 7 sitter fast og må taes med tang. Denne er dessverre død (noe jeg regnet med siden det hadde gått så lenge siden forrige valp). Rett etter kommer siste valpen – og den lever!
Så herlig – og en fantastisk fornøyd dyrlege og oppdretter!

Lexi stresser en del i mammarollen – spesielt når jeg er i rommet med dem. Så nå skal hun få all den roen hun trenger med valpene sine og jeg skal forstyrre henne minst mulig de kommende ukene – så håper jeg hun blir tryggere på å være valpemamma snart ❤
8

2.5

én uke og 3 dager til termin. Spenningen stiger nå altså. Magen måler ca 80cm nå. Lexi har også blitt litt tynn, så nå er fôrmengde økt, og hun får 4 måltider per dag. Noe som faller i meget god jord hos dronningen.

Vi har også gjort klart valpekassa i dag, men Lexi forstår nok ikke helt hva den skal brukes til, for hun har nemlig favorisert gjestesenga. Så kanskje det er der hun har tenkt å føde babyene sine?

 

24.04

Magen vokser! Nå måler den ca 74 cm.
Spennende 2,5 uker igjen til termin nå.
Lexi er fortsatt villig med på tur, men liker seg aller best rett i nærheten av bena mine nå.

4 (6)

6

9.04

Nå begynner det å skje ting! 🙂 midjemålet til Lexi har økt fra 59cm til 62 cm. Jeg kan og tydelig se en begynnende kul på magen hennes 🙂
Forrige uke var Lexi ikke så interessert i mat – noe som er helt normalt på den tiden i drektigheta. Men nå, nå er hun sulten. Og hun er tørst. Begge deler helt normalt og enda et drektighetstegn.
Prinsessen (som hun blir kalt her i hus) får servert 3 måltider daglig nå, og i tillegg til tørrfôr får hun i blandet litt diverse. Litt yoghurt, litt vom og hundemat, litt middagsrester osv. I tillegg får hun en liten slump med grønnsaksmüsli blanding på hvert måltid.
Jeg mener at variert kost er veldig viktig i drektigheta, så da blir det mye rart i skåla til Lexi.

2

25.03

I går gikk vi inn i uke 3 i drektigheten.
Lexi er ikke så ivrig med å spise – kanskje morgenkvalm? – og hun er mer kosete og oppmerksomhettsyk enn jeg er vandt til at hun er. Nå bør jeg om 1-2 uker kunne se om magen begynner å vokse.
Jeg tror hun er drektig, men vet ingenting sikkert enda.

10.03 og 11.03 2018

Lexi og Taro er paret.
Termin etter første paring er 12.5
Det er alltid moro å følge midjemål på tispen under drektighet og Lexi er nå 59cm. (Moren hennes var tilsvarende ved paring og 101 (!!!!) cm rundt midjen 4 dager før termin!)
Lexi får så klart godt kvalitetsfôr 2 ganger daglig. Litt egg oppi et par dager i uken og ellers litt middagsrester, brødskalker osv.
Jeg har en formening om at jo mer variert tispen spiser under drektighet, jo mindre sannsynlighet er det at valpene utvikler fôrallergier. Om det er noe i det, er vanskelig å vite, men Lexi setter nå stor pris på alt hun får servert i skåla si 🙂