Tanker og mål

I skrivende stund sitter jeg her og venter på at Lexi skal begynne aktiv fødsel. Hun har hatt oppblokkingsrier siden i går kveld, og har vært så vennlig å ventet med å begynne føde så jeg både har fått sovet noen timer sammen med henne i natt OG skrevet ferdig hjemmeeksamen min som ble publisert i dag tidlig og skal leveres i kveld. Så jammen meg en flink hund altså! 😉 hehe. Men NÅ, nå er jeg klar for valpenes ankomst til denne verden.

Mens jeg sitter her, ferdig med semesterets første eksamen, venter på valpene skal komme, så tenker jeg på hva slags mål jeg egentlig har med Lakrislissa i år.
Hun har jo vist seg å være en hard nøtt hun der, og vi har rett og slett måttet bruke MYE tid på hverdagslydighet og ren konsentrasjon, men nå siste månedene så har det virkelig begynt å løsne. Det kan jo godt hende det har en sammenheng med både alder og jevn og trutt jobbing, men nå kan vi endelig begynne å se oss om etter høyere mål.

Jeg har antagelig flere ønsker til hva jeg vil gjøre enn hva jeg i praksis har tid til. Jeg sjonglerer jo unger, gård, egne studier og hundene alene. Og ungene har førstepri. Heldigvis har jeg barn som elsker å være med ut i skog og mark, og synes det er knallmoro å hjelpe til å legge spor, legge felt og slike ting – mest moro når hunden finner det dem har lagt ut da selvfølgelig. 🙂

4

Med Lakris har jeg bestemt meg for å fokusere på Bruks og da med spor og felt. For å starte bruks så må man ha godkjent mentaltest. Mentaldelen på spaniels sin jaktanleggsprøve er godkjent mentaldel til bruks. Så til høsten er Lakris meldt på Jaktanleggsprøve allerede – så da er det bare å klemme til å trene! 🙂 den største utfordringen blir apporteringen av den anda…. sukk… men vi skal nok klare å komme i mål med godkjent prøve – jeg har troa på Lakris-streken min!
I bruks så er det en lydighetsdel – og siden vi da trener lydighet så har jeg funnet ut at vi kan jo prøve oss i vanlig LP. Og spor delen i bruks – vi kan selvsagt også starte blodsporprøver. Spor er spor (sånn omtrent da i hvertfall).
Så ja, da ble det jo en god del allikevel da.
Vi kommer oss nok ikke ut i bruks før neste år, så i år satser jeg på at vi får gått minst en blodsporprøve, en jaktanleggsprøve og startet i LP.  Konkurransetrening er jo uansett noe både jeg og Lakris trenger.

Skal prøve å være flinkere å blogge fremover. Men akkurat nå, står de straks nyfødte dalmatinervalpene på prioriteringslistas topp 😉

Inger Marie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s