Drømmen om livet på landet

Jeg tror det er mange som ser meg som tenker «ah! Hun lever ut drømmen min! Drømmen om livet på landet. Noen høner trippende på tunet, hester i låven, stor plass, fritt og fint, god tid til venner og familie» Vel – den romantiske forestillingen hadde jeg og en gang – og har tidvis enda. Jeg hadde alt tilrettelagt fra jeg var liten. Jeg visste at jeg fikk lov å overta gården omtrent når jeg ba om det, for pappa ønsket å slippe meg til, og selv kom han til tidlig og begynte å bli lei.

Drømmen om livet på landet ja. En romantisk forestilling fremstilt fra hvor egentlig? Hvitt hus, rød låve, grønn gressbakke. Sol, skyfri himmel, klesvaska hengende ute å svaie i en mild bris. Glade barn som løper over tunet og leker, hunden leker med dem, hønene klukker fornøyde og leter etter mark der de tripper rundt. Hesten (alle gårdsjenter med respekt for seg selv har egen hest – gjerne flere – det er en del av drømmen) beiter fredelig i en stor luftegård. Kornet vaier gyldent i vinden…

aaah – det er flott sant?
Reality check! Vi bor i Norge – først av alt. De solskinnsdagene beskrevet over vi har i løpet av året er definitivt verdt alt strevet resten av tiden men.
I skrivende stund har det regnet jevnt og trutt i nesten to måneder – det er vått, det er gjørmete, hunden kommer inn med søle til ørene bare den har vært ute å tisset. Ungene med søle til knærne om de har vært ute å lekt 30 min..
det var nesten umulig å få berget siste slåtten med gress (takk og pris for at jeg har leid bort jorda og slipper bekymre meg nevneverdig for dette). Snart kommer vinteren – snø overalt og myyyye som skal brøytes. Her kjører ikke brøytebilen, så det er bare å vasse seg vei frem til traktoren, krangle med den for å få startet og så bruke noen timer på å brøyte vekk snøen.
Drepte den romantiske drømmen litt nå?

Jeg har siden jeg var liten, og drømte om hvordan livet på gården skulle bli når jeg ble stor, sett for meg et rolig liv. Sammen med en mann med felles interesser som meg skulle gården bygges opp fra korndrift til større drift – helst med dyr. Jeg skulle skape min egen arbeidsplass her slik at jeg alltid kunne være tilgjengelig for ungene. Slippe maset og jaget med fulltidsjobb og tidsklemme – kunne legge opp dagene litt som det passet fra dag til dag.

21686491_1986641834913984_7720475057990368242_n.jpg

Nå – nå har jeg gården, jeg har ungene, jeg studerer så er «hjemmeværende» – men alene om alt.
Det er tungt.
Det er mye.
Jeg er lei.
Tidvis har jeg lyst til å selge og rømme.
Tidvis har jeg lyst til å gi opp.
Så kommer det en solskinnsdag, ungene er blide, livet føles godt – og jeg blir – jeg fortsetter å jage drømmen. For de få solskinnsdagene gir så vanvittig mye.
Jeg er ingen superwoman, men jeg er søren ikke født bak ei låvedør heller.
Jeg klarer å løse det som må løses, får til det meste. Det er mye å nå over, mye vedlikehold, og nei, jeg kommer aldri til å komme rundt på egenhånd. Litt hver dag – prøve å prioritere det viktigste, selvom alt føles viktigst innimellom.
Ofte skulle jeg ønske jeg hadde noen å dele dette med – noen med interesse, noen med «tak i» – og ja, jeg sikter selvsagt til en bedre halvdel (om man skal kalle det det?).
Men jeg vet ikke om jeg orker det heller egentlig……

Det er godt mulig jeg står ved et veiskille i livet. En prosess som begynte samtidig med at jeg ble alene mor og alene gård eier.
Stønad fra nav for å studere, studerer for å kjøpe meg tid (?), usikker på hva fremtiden bringer og hva jeg vil med fremtiden.
Det som er helt sikkert er at penger må inn på konto uansett for å leve – så det å skaffe seg et levebrød en gang der fremme er vesentlig.

Jeg har valgt å begynne med gården.
Sakte men sikkert, uten de største investeringer, bygge opp drift her. Markedsføre produkter direkte fra gården.
Ved siden av studiene.
Jeg håper det er veien å gå for meg.

Og håper du har lyst til å følge meg på veien – eneste jeg garanterer er både nedturer og oppturer 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s